diumenge, 26 d’octubre del 2014

Un pas endavant en la invetigació de les cèl·lules mare.

Les cèl·lules mare poden transformar-se en qualsevol teixit especialitzat, per tant, els investigadors veuen en elles una més que possible solució cel·lular per regenerar i reemplaçar altres cèl·lules danyades i, així, resoldre moltes infermetats com el Alzheimer, diabetes o Parkinson. Des del seu descobriment en l’any 1981 no s’han utilitzat amb èxit per tractar cap infermetat humana, tan sols s’ha experimentat en animals, ja que hi ha la possibilitat que puguen formar-se tumors com a conseqüència de la seua plasticitat.
No obstant això, la Medicina Regenerativa esta d’enhorabona, doncs en EEUU un grup d’investigadors acaba de demostrar que les cèl·lules mare es poden diferenciar i, així, obtenir el tipus desitjat per a poder trasplantar-les a un pacient humà amb èxit. Tan mateix, s’han aconseguit resultats positius en el tractament d’infermetats oculars que suposen la primera causa de ceguera en els països desenrotllats.
En el cas concret del trastorn de la retina, s’ha realitzat un estudi per a tractar a 18 persones afectades , que malgrat que el nombre és insuficient per afirmar la seua validesa, els resultats has sigut els següents: 10 han millorat la seua agudesa visual, 7 no van sofrir cap canvi o van millorar una mica, i tan sols un d’ells va empitjorar la seua visió. La qual cosa ens deixa lloc per l’esperança en aquest camp!



-Notícies relacionades:


-Video:





                                                                                            

1 comentari:

  1. La notícia m'ha semblat d'allò més interessant i, a més, la medicina regenerativa ha fet un gran pas ja que els problemes de visió son molt comuns entre totes les persones i si al final s'aconsegueix tractar-los serà un avanç medic important, a més d'una millora de vida per a totes les persones amb problemes a la vista.

    ResponElimina