dimecres, 22 d’octubre del 2014

Una taca solar 11 vegades major que la Terra llança una bomba a l’espai.


Un gegantesc grup de taques solars 11 vegades major que la Terra, va despertar el diumenge passat enviant a l'espai una forta flamarada. 

Últimament el Sol està presentant grups importants de taques, que inclús podem veure a simple vista amb filtres especials.

Aquestes taques solars són regions “gelades” de la superfície solar, “taps” que no deixen que flueixi fins a la superfície el plasma solar i a més són grans camps magnètics.

En la  classificació de les erupcions solars hi ha dos coses que es tenen en compte, el grau d’intensitat dels raig X, que pot ser A, B, C, M o X  i l’altra cosa que s’ha de considerar és la potència de l’erupcio que pot anar des de  l’1 al 9.

L’última erupció està classificada com X.1.1., els experts en  creuen que pot tornar-se a repetir, però aquesta vegada dirigida a la Terra.

Tot i que existeixen diverses sondes en l'espai i telescopis terrestres que segueixen l'activitat del Sol cada moment, és impossible poder defensar-se d’una gran erupció solar. Depenem del camp magnètic terrestre i de la nostra atmosfera. Però encara amb el nostre camp magnètic a ple rendiment, una gran tempesta solar podria ser catastròfica. 

Enllaç notícia original 

Informació relacionada
- Activitat solar
- Què passaria si ara tinguera lloc la major tempesta solar?

Vídeo





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada