dimecres, 22 d’octubre del 2014

És descobert un nou tipus de neurona


 Investigadors de la Universitat d'Heidelberg i la Universitat de Bonnn, han descobert una nova forma de neurona, que els manté intrigats sobre quina és la seua funció.

Aquestes cèl·lules presenten una estructura desconeguda fins ara: la senyal rebuda per altres cèl·lules no passa pel cos de la cèl·lula, viatja directe a la dendrita, a través d'una prolongació directa a l'àxon. Les noves cèl·lules van ser descobertes en el cervell d'un ratolí, en l'hipocamp. Els humans tenen la mateixa estructura cerebral i tipus de cèl·lules en l'hipocamp que els ratolins. Per a descobrir el funcionament d'estos àxons, els investigadors van utilitzar polsos de llum per a activar un neurotransmissor específic anomenat glutamat. Van descobrir que les dendrites connectades directament a l'àxon responen de manera més forta als neurotransmissors.


Els resultats, publicats en el diari Neuron, pareixen indicar que aquesta manera distinta enfortix la capacitat de la cèl·lula per a emetre senyals. No obstant això encara no se sap el per què d'esta manera, ni com s'utilitza.







Notícia original

Notícies relacionades:

Notícia 1
Notícia 2


Vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada