dissabte, 25 d’octubre del 2014

Una píndola amb agulles posa injeccions des de dins del cos



La pròxima via per a administrar fàrmacs injectats podria ser una píndola eriçada d’agulles. El dispositiu s'ha provat en porcs, i ha demostrat més eficàcia a alliberar insulina que les tradicionals injeccions intramusculars.

El diminut aparell (dos centímetres de llarg per un de diàmetre) consta d'un depòsit per a la medicació que es connecta a una sèrie de xicotetes agulles de 5 mil·límetres que ho injecten quan es claven en les parets de l'estómac o els intestins. El truc per a evitar que es clave abans està en que les agulles estan recobertes d'una capa de material acrílic que es dissol amb els àcids de l'estómac. Així pot passar per la boca i l'esòfag com una píndola qualsevol. En els assajos es va veure que les càpsules tardaven un dia a eixir de l'organisme, i que no causaria cap dany ni molèstia.

El sistema pot servir per a administrar molècules biològiques grans (proteïnes, enzims, anticossos, vacunes) que si foren ingerides sense més serien digerides per la combinació dels enzims digestius i l'àcid estomacal.


Si els assajos previs demostren la seua eficàcia, esta innovació es podrà aplicar als humans.



Notícies relacionades:


Vídeo:





1 comentari:

  1. Aquesta és una gran notícia, ja que, els malalts crònics, com ara els diabètics i d'altres, que tots els dies tenen de injectar-se dues o tres vegades al dia la seua dosis, al menys en aquest descobriment deixaran de fer-ho amb l'agulla, aleshores serà menys doloros.

    ResponElimina