dissabte, 16 de maig del 2015

Creen l'espai magnèticament més dèbil de tot el sistema solar

        Els camps magnètics penetren amb gran facilitat en la matèria. Crear un espai sense camps magnètics és un repte de gran dificultat, ja que aquests es troben en totes les parts de l'univers. Ací, en la Terra, estem exposats permanentment a camps magnètics, tant naturals com artificials. A ells se'ls afegeixen els generats per transformadors, motors, portes metàl·liques, i coses paregudes.

Un equip internacional de físics, encapçalat per Peter Fierlinger, de la Universitat Técnica de Munich, en Alemanya, ha desenvolupat un blindatge de 4'1 metres cúbics que amortitza els camps magnètics de baixa freqüència en més d'un milió de vegades. Aquest fet el converteix en l'espai magnèticament més dèbil de tot el Sistema Solar. Fierlinger i els seus companys han aconseguit crear aquest espai utilitzant un blindatge magnètic que consta de varies capes d'una aliatge especial. Els físics pretenen ara dur a terme experiments de precisió en ell.

En aquest singular espai, ara serà possible dur a terme experiments que abans eren impossibles de realitzar. En física fonamental, és essencial disposar del més alt grau de blindatge magnètic quan es realitzen mesures de precisió dels efectes d'alguns fenòmens exòtics. Aquests fenòmens, podrien tenir la solució per a alguns dels principals enigmes de l'univers.

L'equip de Peter Fierlinger està actualment desenvolupant un experiment per determinar la distribució de càrrega en els neutrons. També serà factible explorar algunes qüestions de la possible física situada més enllà dels límits del Model Estàndard.


Noticia original


Noticies relacionades:

- Resolen en enigma del camp magnètic anòmalament dèbil de Mercuri

- Aclarint el enigma de l'últim període de baixa activitat solar


Vídeo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada