diumenge, 24 de maig del 2015

Tan dolç i tan vell

Es diu que el cava  és un tipus de vi escumós que es serveix sovint a celebracions. doncs, no estaria de més celebrar el descobriment de 168 botelles d'aquest licor dolç amb una antiguitat major que qualsevol dels nostres avis o besavis fins i tot.

 S'han trobat de xampany francès de 170 anys en les profunditats del mar Bàltic, conserva les restes d'un vaixell enfonsat. Tan sorpresa va arribar quan els científics-los provat i analitzades, va declarar que era un champagne molt dolç en perfecte estat de conservació. De fet, es el xampany més añejo que mai s’ha provat ni analitzat. 

Gràcies als cortxos d’aquestes botelles, es van poder  identificar als fabricants de Veuve Clicquot-Ponsardin, Heidsieck i Juglar. Segons la composició química, van descobrir que el vi era més dolç i amb menor quantitat d'alcohol que la versió moderna.

 És estrany i sorprenent com 168 botelles d’un licor es conserven tant de temps i en tan bon estat. Els vells mètodes de conservació són realment interessants i útil i crec que hem de recollir-los. Segur que més d'un mor per degustar aquest licor dolç i meravellós. 

Philippe Jeandet (alimentació Professor de Bioquímica): "va ser un molt bon vi, impressionant. Jo estava molt de temps amb la seva aroma en boca."

https://youtu.be/j9M4_BIIHIg Notícia original

Notícies relacionades:

les begudes energètiques,perilloses
incautadas cientos de bebidas alcoholicas
el cerebro prefiere el vino


Video
                               

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada