diumenge, 31 de maig del 2015

"Els científics experimenten amb animals perquè és el que han fet sempre"

Quan tenia només 25 anys, després d'haver pagat el seu primer viatge a l'Àfrica treballant de cambrera, Goodall va observar a un ximpanzé empunyant una branqueta desbrossada per ell mateix per agafar tèrmits a la selva de Tanzània. La troballa era monumental. Aquell simi demostrava que els humans no eren els únics animals capaços de fabricar i utilitzar eines. Quan va comunicar el seu descobriment al paleoantropòleg Louis Leakey, descobridor del Homo habilis, aquest va proclamar: "Ara hem de redefinir la paraula eina, redefinir el concepte d'home o acceptar que els ximpanzés són humans".


Goodall va abandonar la investigació fa un parell de dècades. Ja octogenària, viatja "300 dies a l'any" pel món per proclamar la necessitat de conservar el medi ambient i lluitar pels drets dels animals. De visita a Madrid per donar una xerrada al Museu Nacional de Ciència i Tecnologia, la primatòloga es mostra indignada per les declaracions del seu col·lega Peter D. Walsh, expert en goril·les i ximpanzés de la Universitat de Cambridge (Regne Unit). Fa un any, Walsh va afirmar que "Jane Goodall està contribuint significativament a l'extinció dels ximpanzés" a batallar contra l'experimentació amb animals. Des de la dècada de 1990, el virus de l'Ébola ha matat un terç dels ximpanzés i goril·les que existien al planeta. Walsh treballa amb un grapat de ximpanzés captius per desenvolupar una vacuna que beneficiï milers d'exemplars en llibertat. Goodall està en contra. I també posa en dubte la necessitat d'experimentar amb micos per desenvolupar medicaments per als éssers humans. Totes les vacunes experimentals contra l'actual virus de l'Ébola, que ha matat més de 11.000 persones a l'Àfrica occidental, s'han provat abans en macacos.


Noticies Relacionades:

1

2


1 comentari:

  1. Aquesta noticia, em pareix un poc complicada ja que és un tema un poc complicat, es a dir, pots comparar la llibertat d'uns animals en la salut humana? Crec que és molt dificil, es clar que hi haurà persones que hi pensen que si els animals ens ajuden a sobreviure doncs experimentar amb ells no es un problema. Però tambè hi haurà gent com Goodall que defense la llibertat dels ximpanzés, ja que no anteposa la nostra vida a la d'ells. Moralment jo no ho veig bé, que utilitzen cap animal per a realitzar experiments, ja que tots som essers vius i no tindriem que tenir ninguna importancia sobre un altre, però tots som animals i el nostre instint és la supervivéncia siga mitjançant la ciéncia o no. I al igual que matem molts animals per a alimentar-se no em pareix molt extrany que els utilitzem per a experiments... Així que em pareix interesant aquesta noticia ja que contraposa dues opinions sobre un tema prou important.

    ResponElimina