divendres, 22 de maig del 2015

La química del rescat

En un centre d'entrenament de bombers de Barcelona, ​​un nou experiment reuneix científics i personal de rescat en un projecte de recerca de la Unió Europea.

Estan provant un prototip de detector de víctimes atrapades sota la runa després d'un terratrèmol o l'esfondrament d'un edifici. El sistema està dissenyat per detectar el que els gossos no poden olorar, i per veure el que els bombers no veuen. 

Es localiza una víctima, gràcies a diverses dades de les càmeres tèrmiques i els sensors químics dissenyats amb aquest objectiu.

Aquesta màquina s'ha desenvolupat per mesurar l'aire que hi ha sota la runa, per detectar aquests components químics i determinar si hi ha una persona viva allà baix. 

Una explosió sobtada provoca un incendi. Amb càmeres especials, els treballadors poden veure a través del fum per localitzar la segona víctima. És ara quan el personal de rescat posa nota al prototip.

L'equip rep amb il·lusió aquesta nova tecnologia. Hi ha certs materials de construcció que quan s'esfonsen formen uns enderrocs molt homogenis, més semblants a la sorra, sense forats i on l'aire no circula. El sistema actual hauria d'evolucionar per ajudar-nos en aquestes situacions. I a més hauria de ser una mica més lleuger. 

El sistema podria augmentar el percentatge de supervivència en aquest tipus de situacions.



Noticíes relacionades: 

-La química al rescat del món.


Vídeo: 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada