diumenge, 24 de maig del 2015


Un Ull Biònic Restaura La Vista a Un Invident

Un home cego des de feia 10 anys per una malaltia degenerativa, es ara capaç de vore els contorns dels objectes i les persones gracies a l'ajuda d'un implant d'ull biònic desenvolupat per un equip de científics en Rochester (EE.UU.).


L'home tenia la malaltia de la retinitis pigmentosa, la malaltia hereditària que causa la degeneració de les cèl•lules especifiques en la retina i que provoca la perduda de visió es lo que li impedia vore a este home. El pacient es va posar en mans dels científics per a provar el nou dispositiu denominat “SECOND SIGHT” que prometia oferir-li una visió artificial.

L'ull biònic implantat al pacient envia senyals d'ones de llum directament al nervi òptic. Açò, unit a un chip col•locat en la part posterior de l'ull han obrat el milacre.

El dispositiu complementa en unes ulleres a les que posseeixen una cambra en el pont del nas i retransmeten les imatges a un menut ordenador ajustat com un menut mòbil en el cinturo.
Les imatges, son processades i transmeses com informació visual des d'este menut ordenador a l'implant. L'implant interpreta les imatges i les transmet a la retina. De la retina passen finalment al cervell, produint-se la visió de l'individu.

Encara que no serà capaç de vore tot en precisió ni llegir, si podrà reconstruir escenaris i objectes, podrà moure's per qualsevol espai sense un bastó ni ajuda de ningú.

Notícia original

Notícies relacionades

Un nido flotante para entrar a vivir 
Músculos artificiales gracias a células de cebolla
La primera cámara que funciona sin batería

VIDEO

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada