diumenge, 31 de maig del 2015

El robot que s´auto-repara

Gracies a la robótica, el esser humà ha pogut dedicar el seu temps a millorar la calitat de vida, sustituint-se a si mateixa en labors repetitives i esgotadores. Pero quan les labors van més enllà del confort personal i aporten grans beneficis a la societat, com les misions de busqueda i salvament o l´extinció d´incendis forestals, el resultat no sempre es perfecte.

I es que, com ocorreix en la vida real, molts robots pateixen accidents durants les seues maniobres. Durant l´ofici que impideixen, en algunes ocasions, finalitzar correctament una funció.
Un nou estudi recient publicat per la revista NATURE, ens mostra com els robots recuperar-se automaticament d´una lesió en questions de minuts.

 Es tracta d´avantatge molt significatiu, si tenim en conter lo facil que es resultar "ferit" en labors perilloses. L´idea es que els robots puguen continuar treballar a pesar de patir algún dany.

Els creadors d´aquestos robots, en definitiva, han intentat aplicar la teoria Darwiniana de la "supervivencia del más apto" a la robótica. Una investigació que permiteix la creació d´asistents robótics personals que continuen sent útils inclús quan una part es trenca.

"CLICK" PER A VORER EL VIDEO


Noticia principal
Noticies secundaries
* noticia 1
* noticia 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada