dilluns, 4 de maig del 2015

Científics de Stanford han creat una bateria flexible que es carrega en un minut

Segons publica la revista científica Nature, encara que està en la seva fase experimental, científics de la Universitat de Stanford estan desenvolupant una bateria d'alumini d'alt rendiment i durabilitat que es podria convertir en una alternativa a les bateries actuals, tant de liti-ió, com alcalines.

Amb l'alumuni es ve experimentant durant dècades, però és ara quan un equip liderat pel catedràtic de química Hongjie Dai, ha aconseguit dissenyar unes bateries d'alt rendiment i més econòmiques que les de liti-ió.
Està composta per dos elèctrodes: un ànode i un càtode -que s'ha fet amb grafit- carregats, que es van disposar al costat d'un electròlit líquid iònic.
Aquesta bateria és capaç de carregar un telèfon mòbil en un minut, i dura 7.500 cicles de càrrega. Actualment genera només dos volts d'electricitat, però s'està treballant perquè iguali el voltatge d'una de liti,
que és del doble. Segons indica el científic Dai, es podria augmentar el voltatge i la densitat de l'energia, si es millora el material del càtode.

Segons els investigadors, els seus principals avantatges són el seu baix cost, baixa inflamabilitat, i la seva alta capacitat per contenir molta càrrega. No com les actuals piles alcalines, que perjudiquen el medi ambient, i
les de liti-ió, que de vegades cremen.

Notícia original

Notícia relacionada:
-L'Argentina, cada vegada més a prop de tenir bateries de liti nacionals

Vídeo:

1 comentari:

  1. És una bona noticia que els científics hagen creat una bateria d´alumini que dure més que les actuals. Que siga capaç de carregar un mòbil en un minut és una gran comoditat i a més, no perjudica el medi ambient i et permeteix estalviar energia.

    ResponElimina