dilluns, 4 de maig del 2015

Científics de tota Europa demanen prohibir els cotxes més contaminants


Cada vegada els científics recalquen que s’ha de prendre consciència dels efectes que aporta la contaminació atmosfèrica. De fet, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) estima que una de cada vuit morts que es van produir al món en l’any 2012 va ser causada per la contaminació atmosfèrica, principalment per l'alta concentració de partícules en suspensió en l'aire què provenen majoritàriament del tràfic rodat i marítim, la indústria i la pols d'obres. Per aquest motiu, 7 institucions científiques europees, entre elles el Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC), han recomanat a la Comissió Europea i a diverses Administracions estatals i regionals del sud del continent que creen zones de baixa emissió en les quals es prohibisca la circulació de vehicles vells que funcionen amb gasoil i “afavorir” l'entrada de cotxes elèctrics. A Alemanya, per exemple, des de l’any 2008, ja s’han establert unes 70 zones de baixa emissió la qual, segons els científics, els dels pocs països en els quals la mesura ha sigut efectiva.

Les recomanacions dels científics són el resultat del projecte Airuse Life+ per estudiar l’origen i l’efectivitat de les mesures per a reduir la contaminació, causant de moltes malalties. A Alemanya, des de l’any 2008, ja s’han establert unes 70 zones de baixa emissió. Segons els científics, els dels pocs països en els quals la mesura ha sigut efectiva.
Xavier Querol, investigador del CSIC i coordinador del projecte Airuse Life+ ha explicat la pluja juga un paper molt important en la contaminació, ja que si la pluja és poc abundant a les ciutats del sud, fa que l’atmosfera no es netege i, per tant, les partícules seguisquen en suspensió.

Tanmateix, la contaminació també és causada per altres factors que han augmentat les emissions de partícules, com en són les estufes i les calderes de biomassa, ja que el consum del combustible utilitzat per aquestes, s’ha disparat.

Amb tot açò, caldria que anàrem prenent consciència del fet que la contaminació no sols afecta la naturalesa, sinó que és la causa de moltes morts i malalties d’éssers humans i, si deixem que vaja augmentant, serà cada vegada molt més perjudicial



Notícies relacionades:




Vídeo:


2 comentaris:

  1. La notícia es molt interessant, perquè la contaminació no tan sols afecta al medi ambient, sinò també a la salut dels essers vius.
    Es veritat, que als paisos del sud les precipitacions son prou escases i per això l'atmosfera no es neteja tant i hi ha major risc de contaminació.
    Es per això que conidere important la reflexió sobre aquest assumpte i la proposta de crear zones de baixa emissió, perquè no sols cal pensar en el present, sinò en l'herència que deixarem per al futur.

    ResponElimina
  2. Esta bien que se piense en la contaminación y eliminarla de manera radical, pero esto puede causar grandes problemas en la economía de toda Europa. Detrás de los coches de combustible hay una serie de empresas petrolíferas que ejercen una gran presión al gobierno central europeo,ya que son una gran fuente de ingresos. Y si se tomaran este tipo de medidas sobre la contaminación, sinceramente europa perderia poder y no podría competir con otras grandes potencias mundiales.

    ResponElimina