dissabte, 30 de maig del 2015

Desenvolupen l'app vitisFlower, que permet determinar el nombre de flors a la vinya amb un smartphone i predir el volum de la collita

La Universitat de la Rioja ha creat l'aplicació per a mòbils, "vitisFlower", que permet que a través de una captura al telèfon intel·ligent, s'obté el nombre de flors per inflorescència (raïm abans de la floració) a la vinya, d'una forma instantània i no destructiva.

Aquesta app, constitueix un gran avanç tecnològic a nivell mundial en la viticultura.Ha estat elaborada per un grup d'investigadors de la Universitat de la Rioja, en què han col·laborat diverses empreses del sector, i finançat per l'Agència de Desenvolupament Econòmic de la Rioja (ADER).
Aquesta app "VitisFlower", suposa per al viticultor, un instrument eficaç per conèixer el nombre de flors, i per tant un indicatiu avançat de la mida del raïm. I així poder predir amb mesos d'antelació, la quantitat de raïm de la collita.

És per tant, un avenç tecnològic que permetrà al viticultor, aplicar mesures sobre la vinya, com aclarida de raïms o la zonificació de la vinya segons el seu rendiment.

Notícia original

Notícia relacionada:
- Fer servir un smartphone per localitzar d'on ve un tret

Vídeo:


1 comentari:

  1. En la meua opinió, aquesta App hem pareix un gran avanç, perque d'aquesta manera el agricultor, en aquest cas, vinicultor, podrà saber la quantitat de raim de la collita i així calcular els seus beneficis.

    ResponElimina