dijous, 21 de maig del 2015

El canvi climàtic està acabant amb aus úniques en el món

Un estudi amb espècies endèmiques de Mèxic mostra com l'augment de temperatura esta afectant a la seva distribució i nombre.

La tórtora de Socors (Zenaida graysoni) és una au endèmica de Mèxic. Avui és tan endèmica que ja no es troba en llibertat i per veure als pocs centenars que queden cal anar a algun zoo. Tot i que és un cas extrem, un estudi mostra que el país americà està perdent gran part de la seva biodiversitat aviària. La causa torna a ser l'escalfament provocat pel canvi climàtic.

A Mèxic està en marxa des de fa anys aVerAves, una potent iniciativa de ciència ciutadana per albirar i demanar dades sobre la distribució de les aus en terres mexicanes.


Tot i que en aquest primer estudi no han calculat encara un percentatge de pèrdua o guany, L'estudi, publicat a Science Advances  mostra que s'han perdut poblacions en més llocs de les que s'han guanyat en altres llocs.

Els biòlegs van buscar també el perquè d'aquesta pèrdua de biodiversitat. Manejant tres grans variables, un directament humana, com és l'alteració del paisatge per mitjà de l'augment de població, l'extensió d'infraestructures, canvis en l'ús de la terra .. en les últimes dècades. Les altres dues variables són climàtiques: el règim de precipitacions i la temperatura

"No sorprèn que siga el factor climàtic el que més Influència te a els canvis de distribució que observem, ha que és aquest factor el que determina en molts casos els límits a on podien viure les espècies, no nomes els aus", expliquin a els autors de l'estudi.

video:



Noticia original
Noticia relacionada

2 comentaris:

  1. Hem de canviar la nostra manera de viure, i ràpid. El canvi climàtic no sols està acabant amb les aus...

    ResponElimina
  2. Aquesta, és una notícia molt trista, ja que no podem deixar perde cap de les espècies que hi ha a la terra. Hem de millorar la nostra manera de viure per a que el candi climatic no acabe ni aquesta espècie d'aus ni smb ningún altra.

    ResponElimina