dimecres, 20 de maig del 2015

Identifiquen una mutació responsable del càncer gàstric

Els tumors carcinoides gàstrics d'estómac són pocs freqüents. En la majoria dels pacients hi ha una disminució de l'acidesa gàstrica i un augment d'una hormona anomenada gastrina.

Un equip de científics ha descrit una mutació genètica que causa l'aparició de càncer gàstric. La mutació s'ha localitzat en el gen ATP4A, que és recessiu, per la qual cosa es requerixen els al•lels mutats dels dos pares per a desenrotllar la malaltia. El gen ATP4A és responsable de la secreció àcida gàstrica per part de les cèl•lules parietals de l'estómac.

Els investigadors han aconseguit descriure una mutació en la regió 14 del gen ATP4A, responsable de l'aparició de càncer gàstric en un grup de pacients que presenten carcinoides gàstrics múltiples. Esta mutació es transmet amb una herència recessiva. Esta anomalia genètica s'ha estudiat en una cohort de 1191 individus. A pesar dels resultats generals, en 17 pacients amb carcinoides gàstrics no es va trobar la mutació.  
Els individus amb esta mutació s'ha d'intensificar la vigilància per a detectar precoçment la presència d'un càncer gàstric, i en cas d'operar, indicar cirurgies més extenses per a la prevenció de nous tumors. L'estudi pot avançar el desenrotllament de noves estratègies per al tractament d'este tipus de tumor.

·Video:




·Noticia original:
http://www.agenciasinc.es/Noticias/Identifican-una-mutacion-responsable-del-cancer-gastrico



1 comentari:

  1. Ha dia de hui trobar la causa d'una mutació, no sols implica trobar la causa d'aquest mal funcionament, si no que ens dona la possibilitat de indagar mes profundament e intentar descobrir una cura contra, en aquest cas un gen, per evitar que aquest tipus de mutacions segueixen reproduint-se. El càncer gàstric es una malaltia de vegades hereditària, per tant, al inhibir aquest gen, responsable de la mutació, podríem en un futur evitar l'herència genètica i eliminar les possibilitats de patir aquest càncer.

    ResponElimina