diumenge, 31 de maig del 2015

L ' apnea del son té relació directa amb el càncer

L'apnea del son,  de la qual només un de cada cinc malalts està diagnosticat, pel insomni estan directament vinculats amb malalties com el càncer o la hipertensió, segons la Societat Espanyola de la son (SES) que ha presentat aquest dimarts a Barcelona el primer Tractat de Medicina del Son.
Aquest tractat ha posat d'acord a més de 200 especialistes que estudien el somni per crear un compendi que examina els hàbits del son dels ciutadans, les principals patologies o conseqüències d'una mala salut a dormir i la situació actual de la medicina del son.

Aquest primer tractat pretendre ser, segons el grup d'especialistes, un punt de reunió multidisciplinar per agrupar tant a neuròlegs, neurofisiòlegs, infermers o psiquiatres perquè les diferents disciplines mèdiques parteixin des de la mateixa base a l'hora d'analitzar com dorm i quines derivacions poden tenir els mals hàbits o patologies del son.
El president de la SES ha explicat que els ciutadans entenen "el temps del somni com una cosa ineficaç, que no dóna diners i que es pot retallar, ia la llarga, amb això, estem retallant la nostra qualitat i quantitat de vida", a més ha afegit que "retallar el temps de son implica un increment de l'obesitat, de les malalties cardiovasculars i de tumors".
Un dels principals problemes ja no és les poques hores que dormim, sinó el camí que està agafant la societat cap a "la fragmentació del son o el somni segons la demanda" segons ha explicat el director de l'Institut d'Investigacions del Son de Madrid, el doctor García-Borreguero, que ha afirmat que "cada vegada dormim menys hores i no sempre a la nit", el que altera el cicle de 24 hores biològiques i l'alteració de les dietes, el que pot portar a malalties que abans no existien.
La disminució i fragmentació del son ja s'ha relacionat de forma directa amb diverses malalties, com poden ser l'insomni, la diabetis, la hipertensió arterial, l'increment de risc cardiovascular o l'obesitat. I tot i que no s'ha aconseguit encara "la causalitat" aquest grup de metges ha reconegut que la manca de son és un motiu que afavoreix el desenvolupament de tumors, sobretot els hormonals .
 Per això, un dels capítols d'aquest tractat va dirigit a les dones ja que són més sensibles a les patologies del son durant els seus períodes hormonals.


Notícia original 

Notícies relacionades:

- La lluna em treu la son 

- Desconnectar dues hores abans d'anar a dormir 

1 comentari:

  1. Després de llegir aquesta noticia m'ha cridat l'atenció com la manca de son, por derivar en una gran quantitat de malalties i patologíes, es cert que en el ritme de vida actual de les persones es tracta de maximitzar les hores diurnes arribant a reduir les hores de son. Actualment ens trobem en època d'examens i es normal reduir les 8h de dormir provocant l'efecte contrari al desitjat com demostren aquestos estudis.

    ResponElimina