dissabte, 30 de maig del 2015

Les Dones dormen més, però descansen menys

Les dones dormen més al llarg de l'adultesa que els homes. Però també, la dona es desperta més durant la nit, això te implicacions neurobiològiques i evolutives. Aquest somni lleuger de les dones es podria deure a que la seva escorça és més excitables davant els estímuls externs durant la nit (es desperten més fàcil), la qual cosa té la funció de fer-nos més protectores dels fills mentre l’home dorm.
Les femelles inverteixen més temps i energia un nivell fisiològic en produir òvuls, a diferència dels homes que produeixen més d’un espermatozoide ; les femelles també inverteixen més temps i energia en els seus cries, des de gestar, alletar, cuidar-los i, això fa que les femelles els protegeixin més, per la gran inversió de temps que requereix, és menys probable que tinguin aviat una altra cria, a diferència dels homes que es poden reproduir amb més freqüència.
Estudies més actuals, en la seva recerca de controlar les variables, han mesurat  tant homes com dones en la qualitat de son, sota les mateixes circumstàncies diürnes, com laborals i familiars i es va demostrar  que una dona, tenint totes les mateixes responsabilitats, s’involucra el doble que els homes en tasques com els fills, la família i el manteniment de la llar, ja siga nocturna o diürnament, ja que són considerades socialment com a "coses de dones", especialment cuinar i netejar; les "Activitats d'homes" arreglar , treure les escombraries, donar-li manteniment al cotxe, les quals tenen un menor cost energètic així com una constància menor en dur-les a terme.
És per això que les Dones es desperten més durant la nit, ja que és la seva forma de retribuir el tindre menys activitats fora de la casa.

Noticia original

Noticies relacionades:

1

2


1 comentari:

  1. Aquesta notícia m'ha paregut molt interessant, ja que, com tots sabem, les dones juguen un paper molt important en quant a familia i casa desde sempre. Les dones sempre han sigut les que més han cuidat als xiquets, s'hi han dedicat nit i dia i això els ha creat com una mena de mecanisme que les alerta de qualsevol cosa que els hi passe als fills. Però no sabia que era per això. Ha sigut una bona aportació.

    ResponElimina