dimecres, 27 de maig del 2015

Les partícules contaminants augmenten els ingressos hospitalaris de xiquets amb infermetats respiratòries.


Resultado de imagen de contaminacion dels cotxes

En els últims anys ha augmentat la quantitat de cotxes a les nostres ciutats i això ha provocat un augment de partícules tòxiques ,com poden ser les PM2,5, a les nostres ciutats més cèntriques. Fins i tot en algunes ciutats com a la de Madrid s’ha sobrepassat el límit establert per la UE.
 Algunes ciutats han adoptat mesures per a evitar que des de el parlament comencen a posar multes. Per exemple el que ha fet Londres és tallar el trànsit en el centre i així eliminar els col•lapses d’hora punta.
Les conseqüències d’aquesta barbàrie consentida pel primer món són últimament l’increment d’ingressos hospitalaris de xiquets amb infermetats respiratòries. Després d’un estudi de la universitat de Sevilla es va saber que el nombre total d’ingressos a la seua ciutat va arribar a un total de 2.130 xiquets de entre 14-0 anys en un mateix període sense. Aquest implica que el elevat contingut de partícules tòxiques a l’aire que respirem té efectes negatius sobre la bronquiolitis, pneumònia, asma, bronquitis i altres infermetats respiratòries infantils.
A pesar de tot, altre de les dades que ofereix el estudi són els nombrosos costos econòmics que suposa per al sistema sanitari este tipus de contaminacions ambientals: “Si les concentracions de PM2,5 fins al valor guiat per la OMS, cada hospital estalviaria 200€ diaris, uns 73.000€ al any”.
 

  Ací us deixe un vídeo per a ampliar l'informació: 
-http://www.rtve.es/alacarta/videos/informe-semanal/informe-semanal-aire-respiramos/1242029/

2 comentaris:

  1. Carles, he llegit aquesta notícia i m'ha paregut molt interessant, a la vegada que apropiada per a l'ocasió, ja que en aquest últim tema que hem estudiat en l'assignatura de cmc, hem fet referència a la contaminació en les ciutats, en l'apartat dels factors que condicionen l'esperança de vida.
    En primer lloc, m'ha sorprés el fet de quew en una ciutat com Madrid s'haja superat el llímit establert per la UE i no s'hajen pres mesures, i que en ciutats com Londres si que ho hajen fet. També m'ha cridat l'atenció que els principals perjudicats d'aquesta situació siguen els xiquets de 14 anys o inclús menys, que són precisament, els menys culpables. A continuació, una cosa que també m'ha picat la curiositat ha sigut que no sols té perjudicis en el ambient i en la salut, sino que també té perjudicis econòmics.
    En definitiva, m'ha agradat molt aquesta notícia.

    ResponElimina
  2. Aquesta notícia, fa referència a una cosa que ja tots coneguem. Cada vegada hi ha més contaminants al medi i açò és perjudicial per a la nostra salut. Com ja coneguem, un dels factors ambientals que condicionen la nostra salut és l'aparició de contaminants al medi, que ens fa ser propensos a patir malalties respiratòries o pulmonars.
    Com la notícia del nostre company Carles bé diu, les ciutats superen el límit establert, açò em pareix una bestialitat, perquè des del meu punt de vista aquests límits es marquen per a complir-los. Les ciutats deuen actuar ja, en com aquesta situació es prolongue no tindrem la possibilitat de respirar aire pur en cap lloc d'aquest planeta. A més, els efecte nocius per a les persones van en augment, i estan pagant-ho els xiquets, que són el futur. Si ja anem destruint el futur, no puc arribar a imaginar en què acabarà tot açò. En conclusió, Carles, una bona notícia i interessant.

    ResponElimina