diumenge, 13 de març del 2016

Científics realitzen per primera vegada teletransportació al 'Star Trek'


Dos científics alemanys han aconseguit teletransportar amb èxit informació al món clàssic sense transferència de matèria o energia. La importància de l'experiment radica que abans la teleportació es va realitzar al món de les partícules quàntiques, mentre que aquesta vegada s'ha aplicat a la física clàssica.

"Partícules elementals com els electrons i partícules de llum existeixen 'per se' en un estat deslocalizat a l'espai", explica en un comunicat de premsa el científic Alexander Szameit, de la Universitat alemanya de Jena. O siga, aquestes partícules poden amb certa probabilitat estar en llocs diferents al mateix temps. "Dins d'un sistema d'aquest tipus estès a través de múltiples llocs, és possible transmetre informació des d'una ubicació a una altra sense cap pèrdua de temps", afegeix.

Aquest procés, conegut ja des de fa diversos anys, es diu teletransport quàntic. No obstant això, subratlla el comunicat, l'equip "per primera ha demostrat en un experiment que el concepte de teletransport no solament persisteix al món de les partícules quàntiques, sinó també al nostre món clàssic".



En el seu experiment els científics van usar rajos làser especials i entrellaçats. "Com es pot fer amb els estats físics de les partícules elementals, les propietats dels rajos de llum també poden ser entrellaçades", assenyala Marco Ornigotti. "Cal vincular la informació que es vol transmetre a una propietat particular de la llum."

Els científics observen que aquesta teletransportació funciona solament localment i a distàncies curtes. "Però igual que en el cas de la nau estel·lar USS Enterprise o en la teleportació quàntica, la informació es transmet plenament i immediatament, sense cap pèrdua de temps", conclouen.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada