dissabte, 12 de març del 2016

El bacteri que menja plàstic

El polietilé s'ha convertit actualment en un dels materials més utilitzats degut a la seua duresa, flexibilitat i capacitat de moldejarse en qualsevol forma i ademés per ser transparent si es dessitja. Però, sabies que el polietilé tarda centenars d'anys en degradarse i hi ha rius i mars completament contaminats per plàstic que no tornaran a ser com abans?

O pot ser sí, un equip científic de l'Institut de Tecnologia de Kioto (Japó) ha descobert un bacteri capaç de alimentar-se i assimilar el polietilé, la qual cosa significa que aquest bacteri pot viure alimentant-se d'ell. Fins al moment es sabia que un tipus de fongs que viu a l'Amazones


Aquest tipus de bacteri el van descobrir en una mostra en una planta de reciclatge de plàstic i a través dels potents microscòpis han pogut saber que aquest tipus de bacteris desarrollen un apèndix entre el polietilé i elles que els permet desprendre els enzims que degraden el plàtic. Després de realitzar una proba  s'ha dit que tarden en descompondre una làmina fina de polietilé sis semanes.



Aquest descobriment podria ser un gran avanç en el programa de descontaminació mundial.


Link de la notícia original
Link relacionat amb la noticia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada