diumenge, 13 de març del 2016

EL VIRUS ZIKA


El virus de Zika és un virus emergent transmès per mosquits que es va identificar per primera vegada a Uganda el 1947 a macacos de l'Índia .
Fins fa uns mesos no s'havia prestat atenció al virus de Zika des de la seva aparició a Uganda en 1947. Ara és el centre d'una emergència de salut mundial i s’ha posat en el punt de mira.
Després d'aconseguir Sud-amèrica, el Zika s'ha expandit ràpidament. Per a la majoria dels que el pateixen, els efectes són passatgers. Però entre els nens nascuts de mares infectades s'ha disparat la microcefàlia, una condició que els fa tenir caps excepcionalment petites, de vegades acompanyades d'anomalies.
Causes
S'ha detectat en mosquits Culex en laboratori la presència de virus Zika, tot i que encara s'està investigant si serien capaços de transmetre el virus. Si fos així, suposaria un problema a nivell mundial per l'àmplia presència dels mosquits Culex a tot el món.
També per transfusió de sang o per transmissió sexual.
                                                                Paisos afectats pel virus:

                                                                 Com es cura?
No hi ha un medicament per curar el Zika.
Hi ha una vacuna d’emergència  
Una vegada que s'ha contret el virus, es poden tractar els símptomes amb medicines per alleujar la febre, els dolors i el malestar general.
Video:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada