dilluns, 14 de març del 2016

Nou material autoreparable de polimer a Alacant.

Patenten un nou material polimèric capaç de                                autoreparar-se.  
     
      
                                                                                                     


Un nou tipo de resina de polimer que s'autorepara ha estat desenvolupada i patentada per un equip de la Universitat d'Alacant. Si es talla amb unes tisores per la meitat i es posa en contacte de nou, després de 10 o 15 segons, el nou material s'uneix sense necessitat d'utilitzar cap adhesiu o estimulació externa. Els investigadors assenyalen que podria aplicar-se en camps com la medicina, la cosmètica, la indústria aeroespacial i l'automoció.

Es repara soles perquè, si es trenca o talla per la mitat i es torna a posar en contacte, en 10 o 15 segons, queda completament unit sense intervenir cap altre producte additiu o ser objecte d'estimulació externa (normalment calor).

Actua mitjançant un procés físic (no químic) que es pot repetir tantes vegades com calgui amb la mateixa eficàcia i, segons el creador, "el fet que aquesta autoreparació es doni igualment fora o dins d'un fluid aporta una característica excepcional que no s'havia observat en cap altre material conegut ".

A més, és elastomèric (pot estirar fins a mil vegades sense trencar-se) i té memòria de forma, el que fa que als minuts de ser deformat torni per si sol a l'estat original, segons assenyala el doctor , que creu que, per exemple, seria útil en para-xocs de vehicles perquè, després de l'impacte del cop, tornaria a la seva fisonomia poc després.









                                                                                                                                                                                                               

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada