dissabte, 12 de març del 2016

Contaminació acústica marina

Els oceans soporten una gran contaminació acústica causada per nosaltres, els humans.
Degut al creixement del transport comercial marítim s'ha aplegat a la pregunta de si tant soroll altera la conducta de diferents animals marins en especial mamífers.

Aquest soroll aplega a dintre del mar?
Doncs es veu que si, gràcies a un experiment de l'Administració Nacional Oceànica i Atmosfèrica dels EEUU s'ha pogut comprovar. La NOAA va sumergir un micròfon que es poguera somergir baix l'aigua i el somergiren a uns 10971 metres en la part més profunda de l'Oceà Pacífic, conegut com "l'abisme challenger".


Finalment després d'estar 22 dies registrant els diferents sorolls dins del mar el microfon va ser extret.
 Segons el científic Dziak s'hi van registrar diferents sorolls,entre ells diferents terratremols i com s'esperava el soroll del tràfic  marítim era escoltat per les espècies marines a més s'escoltaven les queixes de les balenes. El que més va impactar va ser el soroll d'un tifó d'escala 4 que va passar a sols uns 1000 metres dalt del micròfon sumergible.

Segons la NOAA el que volien era registrar el nivell de volum dels diferents sorolls per documentar-se i així diferenciar-lo en el dels propers anys. Ací tenim un petit exemple de com sona un terratrèmol baix de l'aigua a l'Abisme Challenger: Terratrèmol des del mar




Font: El país


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada