dissabte, 12 de març del 2016

Primera nau no tripulada europea que aterrarà en Mart

Europa amb colaboració de Russia va a llançar una nau no tripulada a Mart desde Kazakhstan, és la primera part del programa ExoMars, un programa que preté trobar vida al planeta roig, ja siga present o extinta.
Fins ara sols EEUU ha conseguit aterrar en Mart, la qual cosa té com a significat la dificultat de la missió. Per a poder conseguir-ho, s'ha dissenyat un mòdul que entrarà dins l'òrbita de Mart a 21000 kilòmetres per segon i que conseguirà frenar fins a 30km/h en tan sols 6 minuts per a no estrellar-se contra la superfície del plante roig, aço ho aconseguirà a través d'un paracaigudes i retropropulsors d'última generació




Ademés del mòdul que aterrarà en la superfície del planeta, la nau conté una sonda que es soltarà a 400 kilòmetres del planeta i l'orbitarà amb la finàlitat d'estudiar la presència de metà en l'atmósfera, la qual cosa en la Terra es sinònim de vida, a més buscarà bosses d'aigua gelada fins un metre baix terra.
Tardarà 7 mesos es arribar al seu destí i un dels objectius principals d'aquesta missió es aplanar el terreny per a l'arribada del primer vehicle d'exploració marciana que serà capaç de perforar el terra fins 2 metres per a buscar aigua i així bacteris. El vehicle serà llançat en 2018.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada