dissabte, 12 de març del 2016

El llegat dels neandertals.

Fa deu anys, la possibilitat de que els humans moderns s' haguessin apariat amb els neandertal era impossible. No es debat si es van creuar o no, es van creuar, sinó que si fou un creuament important.
Infermetats tals que la queratosi actínica, problemes digestius, depressions i addiccions tenen que vorer d' una manera o altra d' el llegat neandertal en el nostre genoma.genoma




El genetista evolutiu John Capra de la Universitat de Vanderbilt, Tenesee, presenta un estudi de la associació entre el contingut genètic neandertal de les persones actuals i les seues histories clíniques. Les investigacions demostren que aquest ADN arcaic té un xicotet impacte però significatiu en la vida de ascendència europea


Segons el genetista “(...)hem descobert associacions entre l' ADN neandertal i una àmplia gamma de problemes de salut, entre ells els de tipus immunològic, dermatològic, neurològic, psiquiàtric i reproductiu ". Aquesta aportació és menor d’ un 4%, però es una aportació notable.


Les investigacions han arribat a la conclusió de que aquests trets perjudicials per l’ home modern, foren un avantatge per als neandertals en el seu temps. Per exemple el gen neandertal que avui augmenta el risc de queratosi, una lesió de la pell causada per la llum solar, va poder ser un avantatge en les gelades en l’ Europa primitiva.
                               

Noticia original: http://elpais.com/elpais/2016/02/11/ciencia/1455201016_320140.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada