dissabte, 12 de març del 2016

Planeta 9 o X

Un nou estudi de Konstantin Batygin i Michael Brown, de l'Institut Caltech de California asegura que hi ha un planeta numero 9 al nostre sistema solar que tendria 10 vegades la massa de la terra. No hi han evidències certes sols matemàtiques. Aquest planeta estaria a uns 5000 millons de km i seria del tamany de Neptú, es trobaria entre el cinturó Kuiper i per ser més concrets deurien d'allunyar-se uns 1500 millons de km més. Allí al cinturó s'han estudiat nous cossos pero mai han sabut nombrar un nou planeta.


Els sis pateixen el mateix tipus d'alineament i inclinació en les seves òrbites i  aquest fenomen pot explicar-se per l'empenta gravitatoria d'un planeta com el que han descrit . Han fet els seus càlculs usant models matemàtics que simulen el sistema solar ,  afirmen que són els més precisos fins a la data . Les possibilitats que sigui una casualitat són d'una entre 15.000


 La seva òrbita  trigaria uns 15.000 anys en donar una volta al Sol . En el seu moment de màxim acostament al nostre planeta, aquest supost planeta estaria a 200 vegades la distància entre el Sol i la Terra. La llunyania explicaria en part per què cap telescopi l'ha pogut observar mai.
Font: El país


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada