diumenge, 13 de març del 2016

El Hubble capta la galàxia més llunyana

El telescopi espacial Hubble ha descobert la galàxia més remota detectada fins a la data . Aquesta galàxia, que ja existia tan sols 400 milions d'anys després del Big Bang , sens dubte proporcionarà als científics noves dades crucials sobre la primera generació ' galàctica ' de l'univers.

Els autors consideren que la galàxia , anomenada GN - Z11 , és sorprenentment brillant, tenint en compte la descomunal distància que el separa de la Terra : 13.400 milions d'anys llum,
la qual cosa demostra que els astrònoms estan aconseguint explorar les galàxies més primitives que es van formar en l'Univers.
Vam aconseguir mirar cap al passat per observar una galàxia que existia quan l'Univers només tenia un 3% de la seva edat actual " , explica Pascal Oesch , de la Universitat de Yale , l'autor principal.
La combinació de les observacions aconseguides pel Hubble i el Spitzer van revelar que aquesta galàxia primitiva és 25 vegades més petita que la nostra Via Làctia i només té un 1% de la seva massa estel·lar.
Probablement estiguem observant la formació de les primeres generacions d'estrelles al voltant de forats negres " , conclou Ivo Labbe , un dels científics que han participat en aquest sorprenent descobriment.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada