diumenge, 13 de març del 2016

Així serà el Final del Sol Dins De 5.000 Milions d'anys

L'Agència Espacial Europea ( ESA ) ha publicat la que podria ser la fotografia d'un Sol moribund, d'ací a uns 5.000 milions d'anys. Presa pel Telescopi Espacial Hubble , la imatge mostra la nebulosa planetària K 4-55 ( a 4.600 anys llum de la Terra ) , en les restes del que una vegada va ser un estel tan radiant com el Sol. De fet, els astrofísics consideren que té una massa molt similar a la solar, pel que creuen que en observar-la es pot pensar perfectament que el Sol tindrà un aspecte semblant quan li arribe la seva hora.

Quan això passe amb el Sol, a la Terra no hi haurà ningú per explicar-ho. Abans d'aquesta etapa d'alliberament de les capes externes , les estrelles moribundes similars al Sol s'inflen i es converteixen en gegants vermelles. El problema és que, en el cas del Sistema Solar, el Sol  « s'inflarà » tant que la seva superfície no només tocarà i arrasarà la Terra, sinó que fins i tot arribarà al llunyà Júpiter.


Durant aquesta fase , que dura «només » unes desenes de milers d'anys , el Sol perdrà gran part de la seva massa . Enrere queda el seu nucli , compost de carboni, i una nebulosa gasosa. L'energia romanent, ionizará i « encendrà » aquest gas, i es formarà una nebulosa planetària , mentre que el cos principal quedarà convertit en un bloc calent i dens.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada