diumenge, 13 de març del 2016

Obesitat, qüestió de genètica?

L’obesitat és una malaltia que fa que el greix que sobra al cos d’una persona el perjudique fins a tal punt que pot reduir-te l’esperança de vida. Investigadors de la Universitat de Copenhague han descobert després de quatre anys i 1200 proves a porcs que la obesitat té motius genètics.
 Les proves que ho demostren es van fer als porcs perquè és difícil controlar cada aliment que una persona pot menjar al llarg d’un determinat temps. Consistia en donar diversos aliments per a medir quant menjaven, cada quant, cada quant temps passava menjant i quin menjar preferien; mentrestant es controlava el pes.
A cada porc li se controlà el genoma (tots els gens que formen el porc) amb porcs que tenien la mateixa seqüència de gens, amb tot açò, apuntaren les relacions en els hàbits alimentaris de cadascun.
Al mateix ambient tots, es va poder vore que hi havia alguns que menjaven més que els altres per costum i, per tant, si viuen al mateix ambient i els alimenten de manera igual, com és possible que uns mengen més que altres? Pels gens.
Es va descobrir que els gens relacionats amb la obesitat eren el 6 i el 17, aquests gens, són heretats fins a cert punt, perquè és més probable que tinga un porc obesitat si els seus pares la tenien, a banda de menjar més o no, la obesitat pot causar-se pel tipus de vida, l’estat atlètic o malalties, però en aquest cas és per genètica.
Aquest descobriment farà que la gent sàpiga si eres genèticament amb tendència a menjar més amb tant sols un examen de sang. Açò és tot un avantatge perquè cada vegada estarem més prop de curar l’obesitat.

Notícia original

Notícies relacionades
Obesitat infantil

Vídeo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada