dilluns, 16 de febrer del 2015

25 anys del 'punt blau pàl•lid'


 La sonda Vogayer 1 va ser llançada per la NASA en 1977 amb la finalitat d'explorar els planetes gegants i les regions més externes del sistema solar. En 1979 ens va permetre vore unes magnífiques imatges de Júpiter i les seues llunes, i en 1980 el sistema de Saturn. Mai abans s'havien pogut observar estos astres amb tanta perfecció. Encara hui, després de més de 37 anys, la nau continua rebent comandos i enviant dades, però no imatges. Es troba ara eixint del sistema solar, a uns 19.540 milions de quilòmetres de distància, viatjant a una velocitat de 61.000 quilòmetres per hora, i s'espera que la nau continue funcionant fins a l'any 2025 aproximadament.

Quan la Voyager 1 havia acabat la seua principal missió, en 1980, que estava allunyan-se de Saturn, el gran astrònom Carl Sagan va fer un suggeriment a la NASA que la cambra de la nau es dirigirà cap a la Terra i prenguera una última imatge del nostre planeta. Sagan admetia en la seua proposta que eixa imatge no obtindria prou detall, però argumentava que la imatge podria ser il•lustrativa del lloc que ocupa l'home en l'univers.

La idea de Sagan va tardar 10 anys a aplicar-se a la pràctica. En 1989, el projecte Voyager 1 estava acabant-se i el seu personal es dispersava. Sagan va renovar la seua petició elevant-la a les instàncies més altes de la NASA; si eixa foto única no es prenia llavors, es perdria l'ocasió per sempre. Finalment va realitzar la petició en persona al mateix Administrador de NASA, el pilot i astronauta Richard Trury, qui va liderar esta Agència entre 1989 i 1992.

Noticia Original

Noticies relacionades:
-Un petit punt blau pàl•lid

Video:
()

1 comentari:

  1. Crec que aquesta notícia està molt ben redactada i amb la informació necessària per entendre-la, però des del meu punt de vista canviària la fotografia per una imatge més il·lustrativa.

    ResponElimina