diumenge, 8 de febrer del 2015

Creen càpsules d'excrements fecals contra infeccions intestinals

Un grup de científics nord-americans i israelians han creat una nova píndola que consisteix en càpsules farcides d'excrements fecals congelats d’éssers  humans que servirien per a lluitar contra les infeccions intestinals.

La utilitat del mètode es basa en el fet de que hi ha un perillós bacteri anomenat Clostridium difficile, que pot provocar greus infeccions intestinals que són de difícil tractament amb els antibiòtics tradicionals i que moltes vegades produeix complicacions que poden portar als pacients inclús a la mort.


Els excrements fecals tenen com a objectiu restaurar la flora intestinal del pacient, greument afectada a causa de la multiplicació excessiva de C. difficile i la gran quantitat de toxines que esta superpoblació produeix.

 Per a la seua confecció s'han d'arreplegar els excrements fecals totalment frescs, encapsular-los i sotmetre’ls a un procés de congelació, de manera que els bacteris útils que contenen no arriben a morir, ja que seran els encarregats de repoblar la flora afectada.


Es necessiten més assajos clínics i més experiències per a estar segurs de la seua eficàcia a llarg termini, però el que s'ha vist resulta prou prometedor. De confirmar-se definitivament, simplificaria moltíssim el procediment i augmentaria enormement l'accessibilitat al tractament a més pacients.


Notícies relacionades




Vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada