dimarts, 24 de febrer del 2015

Els gossos poden distingir els rostres enfadats dels alegres




 Per primera vegada, un experiment dut a terme per l'Institut d'Investigació Messerli de la Universitat de Medicina Veterinària de Viena (Àustria) amb gossos ha comprovat que aquestos són capaços de diferenciar entre les distintes expressions emocionals del rostre humà.
Estos canins poden distingir amb facilitat entre les cares d'enuig i les d'alegria, a diferència dels ximpanzés o els goril·les  que no han mostrat esta capacitat d'observar els sentiments en els rostres d'altres espècies distintes.

L'experiment consistia a mostrar 15 imàgens a diferents espècies  de gossos on s'observaven o els ulls o la boca amb expressions d'alegria i enuig. Els resultats van demostrar que els gossos eren capaços de distingir ,sense  haver vist eixa cara abans, els dos significats essencials dels rostres: un rostre somrient és positiu i un rostre enfadat es negatiu.

Per tant, si sabem que els animals son capaços de llegir, comprendre i entendre les nostres emocions, s´observara un gran avanç en la relació entre humans i animals.




Noticia original

Noticia relacionada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada