dissabte, 28 de febrer del 2015

La materia fosca podria acabar amb el fi de la Terra

Un grup d´investigadors de la  Universitat de Nova York, acaven de publicar un estudi en el que es conclueix que el "camí" que segueix la Terra al voltant del disc de la nostra galaxia podria tindrer efectes directes i significatius tant en els fenomens geologics amb biologics que sucedeixen en el nostre planeta i amenaça cada cert temps, a les formes de vida que habiten en ell.
Els investigadors afirmen que el nostre moviment a través de la materia fosca que conté la galaxia que pot pertorbar les òrbites dels cometes i ocasionar, a mes a mes, un calentament adicional del nucli del planeta. Dos fenomens que poden conectar-se de la forma directa als events de extinció masiva sufrits per la Terra en el passat.
El disc galactic es la regió de la  Via Lactea en la qual resideix el nostre Sistema Solar.Es tracta d´una  zona densament poblada per estrel·les i grans núvols de gas i pols interestel·lar, pero també es dona una alta concentració de materia fosca, l´altre tipus de materia que ningú dels nostres instruments puga detectar.
Estudis anteriors han demostrat que la Terra efectua una rotació completa al voltant del nucli galactic cada 250 mil·lions d´anys. Pero la "senda" que segueix el nostre planeta no es recta, sino ondulada, amb el sol i els altres planetes del Sistema Solar atravesant el disc aproximadament una volta cada 30 mil·lions d´anys. Analitzant el patró seguit per la Terra en els seus "pasades" a través del disc. Els cientifics s´han donat conter de que coincideixen en el temps amb periodes d´intensos bomberdejos de cometes i amb les majors extincions masives. El famós cometa que fa 66 mil·lions d´anys va finalitzar amb els dinosauris es un sol exemple.


NOTICIA ORIGINAL

NOTICIES RELACIONADES
* NOTICIA 1
* NOTICIA 2


1 comentari:

  1. Em sembla una noticia molt interessant i a la vegada una poc preocupant, ja que, ningú vol que la terra s'acabe però si ocorreguera no podriem fer res al respecte ja que el camí que la terra seguix, no es pot modificar i canviar de rumb. Però sempre es interessant/important saber que pot ocòrrer fòra de la terra.

    ResponElimina