diumenge, 22 de febrer del 2015

Nous mecanismes neuronals expliquen per què els porros donen fam

Un grup internacional de científics ha trobat l'explicació neuronal sobre per què el cannabis augmenta les ganes de menjar.

 Sempre s'havia considerat que les neurones POMC eren les responsables de calmar la sensació de fam. Per això, es creia que l'impuls de menjar es produïa quan abaixava el nivell d'activitat d'aquest grup de cèl•lules nervioses. Paradoxalment, els nous experiments, realitzats amb ratolins, han mostrat que estes neurones augmenten la seua activitat quan entren en contacte amb els cannabinoides. "Trobarem que les cèl•lules que redueixen la gana s'activen de manera diferent de l'entrar en contacte amb el receptor cannabinoide CB1R", indica l'investigador. "La activació de les neurones dirigida pel receptor fa que alliberen substàncies químiques diferents de les que normalment se segreguen quan promouen la sacietat".
Conèixer aquest inesperat mecanisme podria ser útil per a tractar trastorns de la conducta alimentària.

També es demostra que el THC, compost actiu de la marihuana, influeix sobre certs receptors del cervell vinculats al sentit de l'olfacte. Els ratolins es tornaven més sensibles a l'olor del menjar i augmentava el seu gana. Aquest també es un dels motius per els que consumir cannabis dona ganes de menjar.

•Noticia original:
http://www.agenciasinc.es/Noticias/Nuevos-mecanismos-neuronales-explican-por-que-los-porros-dan-hambre

•Noticies relacionades:
http://www.nature.com/nature/journal/vaop/ncurrent/full/nature14260.html

•Video:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada