dijous, 19 de febrer del 2015

El mapa de l'epigenoma humà permetrà entendre millor les malalties que ens afecten


 El mapa de l'epigenoma humà. Es tracta d'un projecte ambiciós del que només poden formar part grups americans. El Projecte Genoma, encara que va constituir un gran èxit, no va proporcionar totes les respostes que els investigadors esperaven obtindre. I és que en la vida, no tot depén de les cartes que tenim, en este cas els gens, sinó de com les juguem.
Fa tres anys, el projecte Encode, una enciclopèdia dels elements de l'ADN, va tirar per terra algunes idees preconcebudes i va deixar clars que centenars de mils fragments del nostre genoma, considerats "basura", estaven en realitat dedicats a funcions directives: és a dir a regular com i quan els gens han de dur a terme la seua funció. Este nou mapa epigenètic  es basa en este últim estudi per a esbrinar com els gens s'activen i desactiven en l'organisme, ha sigut finançat amb 190 milions de dòlars per Institut Nacional de la Salut nord-americana (NIH) .
El treball reflectix que totes les cèl·lules del cos humà tenen el mateix genoma però diferents epigenomas; que quan les cèl·lules mare es diferencien cap a un teixit canvia el seu epigenoma; que diferents epigenomas s'associen a diferent localitzacions de l'ADN dins del nucli de les cèl·lules i que variacions genètiques, com mutacions i polimorfismes , tenen un efecte sobre els patrons . Les troballes que resumix Esteller s'han obtingut a partir d'elements que controlen l'expressió gènica en 127 tipus de cèl·lules i teixits adults i embrionaris procedents de persones sanes i malaltes.

Noticia original:

Altres noticies:
 -L'ecuacio de Drake: 
-Perque ens quedem en blanc?

Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada