dissabte, 21 de febrer del 2015

L’equip VIA-UJI dissenya la casa solar éBRICKhouse

Al juny del 2012 un grup d'estudiants de la Universitat Jaume I de Castelló i de la VIA University College de Horsens(Dinamarca) van fer els primers esbossos del que es convertiria en una casa solar anomenada éBRICKhouse. Aquest projecte es postularia posteriorment com un dels 27 que participaran en la competició universitària més prestigiosa del món en edificació sostenible: Solar Decathlon Europe, que celebrarà la seva edició del 2014 a Versalles, França. Del 27 de juny al 15 juliol 2014 una vintena de cases solars, construïdes per altres tants equips d'universitats de tot Europa, seran avaluades per determinar quina és la més innovadora, sostenible i eficient.

Dos anys separaran els esbossos del resultat final. Dos anys carregats de multitud de sensacions. De treball. De lliuraments. De nervis. D'il·lusió. Cada pas ens acosta més al nostre objectiu: observar la Château de Versailles des de la nostra casa solar, la casa que representarà dues ciutats diferents, de dos països diferents amb cultures totalment diferents: Castelló i Horsens.

équipe VIA UJI és el nom de l'equip format per estudiants voluntaris de la Universitat Jaume I i la VIA University College que estan elaborant aquest projecte sense més benefici que la satisfacció personal de formar part d'aquesta iniciativa excepcional. Es tracta d'un equip multidisciplinari que permet treballar i aprendre als seus integrants. Fomenta el treball en equip i ajuda a cada un a desenvolupar habilitats especialment útils per a la societat actual. Els estudiants posen tot el seu esforç, els seus coneixements, les seves hores i la seva dedicació en alguna cosa en el que creuen, en alguna cosa que de debò els importa. Una cosa que pot millorar la societat respectant el medi ambient.


Noticies relacionades


Noticia original


Video:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada