diumenge, 22 de febrer del 2015

Dos enormes estrellas están en proceso de fusionarse en una sola

Els astres del sistema MY Camelopardalis estan ja tan a prop que comparteixen embolcall i acabaran formant un únic objecte d'unes 70 vegades la massa del Sol

  Les dues orbiten al voltant d'un centre de masses comú, i acabaran fusionant-se en una única estrella supermasiva, diuen els científics, d'unes 70 vegades la massa del Sol. "Serà dins d'alguns milions d'anys.

Cuando las dos estrellas se fusionen, la nueva “seguirá su evolución normal, quemando hidrógeno, luego helio… y, posiblemente acabe su vida en una gran explosión de supernova”, añade Lorenzo en el Observatori de Calar Alt (Almería).


"Aquest és el sistema binari més massiu que s'ha descobert format per estrelles de la seqüència principal, és a dir, que estan cremant hidrogen", apunta Lorenzo.

A l'estar tan a prop, aquestes dues estrelles transfereixen massa una a l'altra i el material de les seves capes més externes formen, un únic embolcall, conclouen aquests científics, indiquen que aquest sistema binari es va formar pràcticament com es troba ara,les estrelles ja estaven gairebé en contacte en el moment de la seva formació, expliquen en Centre de Astrobiología (CAB), la investigadora Miriam García és coautora del treball. 

 Lorenzo i els cientifics han basat la seva investigació en els espectres de llum del sistema binari presos des del telescopi de 2,2 metres de diàmetre de Calar Alto (Almeria), el que ha proporcionat informació essencial per determinar les propietats d'aquest parell d'estrelles, com la seva temperatura superficial i la seva mida.

link video estrellas 
 LINK
 NOTICIA  
VIDEO 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada