diumenge, 22 de febrer del 2015

La gola de la bèstia

El Observatorio Europeo Austral publica la última imagen del misterioso glóbulo cometario CG4


Com la boca oberta d'una gegantina criatura celeste, el glòbul cometari CG4 brilla en una nova imatge del VLT (Very Large Telescope).
L'objecte, també conegut com la mà de Déu, es troba a uns 1.300 anys llum de la Terra, en la constel·lació de Puppis.
Gràcies a la il·luminació per la llum de les estrelles properes, es pot observar que la part superior està formada per un espès núvol de gas i pols.

La mida relativament petit és una característica general d'aquests objectes. Tots els glòbuls cometaris trobats fins ara són núvols aïllades, relativament petites, de gas neutre i pols, situats dins de la Via Làctia i envoltats per material calent ionitzat. No obstant això, el seu nom es deu a la seva semblança amb els estels, encara que no tenen res en comú amb aquests cossos celestes. La seva naturalesa exacta segueix sent un misteri, encara que se sap que solen ser llocs on neixen estrelles.


 
Uns defensen que aquests van poder ser originalment nebuloses esfèriques la formació va ser interrompuda, adquirint la seva nova i inusual forma a causa dels efectes de l'explosió d'una supernova propera. D'altres, que els glòbuls cometaris adquireixen aquesta manera a causa dels vents estel·lars i la radiació ionitzant provinent de les calentes estrelles massives de tipus OB 

Aquesta imatge forma part del programa Joies còsmiques d'ESO, una iniciativa de divulgació que produeix imatges d'objectes interessants, enigmàtics o visualment atractius utilitzant telescopis del ESO,


NOTICIA 
LINK

VIDEO:




 

1 comentari:

  1. M'agrada molt i em pareix molt interessant aquesta noticia perque em pareix molt curiosa la manera tan simple de fer aquesta convinació de colors.

    ResponElimina