diumenge, 1 de febrer del 2015

Nova via per a regenerar cors infartats amb cèl·lules mare


L'hospital Gregorio Marañón de Madrid lidera un assaig en el que per primera vegada s'utilitzaran cultius obtinguts de donants.
 El tractament de l’infart és el que més esperances dóna per poder aprofitar cèl·lules mare. L'any 2001 es va intentar per primera vegada aquesta tècnica, fins ara els resultats han sigut molt desiguals i continuen lluny de l’ús clínic. L’Hospital Gregorio Marañón de Madrid ha presentat una nova via per reparar els cors danyats. Ataca a la lesió quan encara pot despertar la resposta regeneradora i utilitza cèl·lules mare adultes del cor. Fins ara s’utilitzaven les cèl·lules del mateix pacient i això enrellentia molt el tractament perquè havien d’esperar entre quatre i huit setmanes per poder tractar al malalt. Els investigadors han passat a utilitzar cèl·lules donades, que poden ser emmagatzemades i així tindre-les sempre a plena disposició. Aquestes s’injectaran a través de la xarxa vascular, de forma que col·lonitzen la zona afectada, impulsen la producció de teixits i milloren la funció cardíaca. El cap de cardiologia de l’hospital ha dit que participaran 55 pacients greus per avaluar la tècnica, després d’haver sigut testada amb porcs obtinguent bons resultats.
En el seu desenvolupament han participat la Universitat Catòlica de Lovaina i l’Hospital Saint Louis de París. També col·laboren altres grups espanyols com Coretherapix.
 De moment, ja s’han tractat set pacients, la seua evolució és molt favorable tot i que presentaven una greu afectació del teixit. La teràpia no és sempre eficaç, ha de ser aplicada entre el quint i el dècim dia posterior a l’infart. Si s’aplica immediatament la inflamació mata a les cèl·lules regeneradores i si s’aplica més tard, la cicatriu ja s’ha consolidat. De moment els pacients no han manifestat rebuig a les cèl·lules transfoses. José Ramón González-Juanatey, president de la Societat Espanyola de Cardiologia, insisteix que "encara està distant" l'aplicació clínica de tots aquests assaigs que es porten succeint des de principis de la dècada passada.

NOTÍCIA ORIGINAL

INFORMACIÓ RELACIONADA:
- Cèl·lules mare i infart de miocardi
- Cèl·lules progenitores derivades del teixit adipós


VÍDEOS:

 

 

 

 
 


 
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada