dilluns, 2 de febrer del 2015

Troben un tros de corfa marciana en la Terra



NWA 703 no és una roca com les demes. Va ser trobada fa alguns anys en el desert marroquí i no és procedent de la Terra. Te una antiguetat de 4.400 milions d'anys i procedix directament de Mart . Però no sols això, un nou anàlisi revela que "Black Beauty" ("Belleza Negra") , tal com ha sigut batejada pels científics) , va formar part de les vastes planes de corfa marciana que afloren entre l'arena i que formen una gran part del sòl marcià.
 La troballa suggerix, segons Kevin Cannon, de la Brown University i autor principal de l'estudi, que "Black Beauty" és una mostra representativa del "fons de roques" que constituïx una bona part de la superfície del Planeta Roig.
 Quan els investigadors van començar a estudiar el meteorit  en 2011, es van adonar  de seguida de que es tractava de quelcom molt especial, es tractava d'un "naufrag" procedent de Mart, però a pesar d'això era completament diferent de la resta dels meteorits marcians trobats en la Terra fins a eixe moment.

Black Beauty és una bretxa, una mescla de diferents tipus de roques triturades i soldades entre si en una matriu basàltica.





Noticia original:

Altres noticies:

-La historia del camp magnétic d'un asteroide de 4.500 millons d'anys.

-La NASA tindrà el seu «pont aeroespacial» en 2017.

Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada