diumenge, 1 de febrer del 2015

Cardiomioplastia celular

Espanya pionera mundial


  El passat mes de setembre un equip multidisciplinari de Valladolid va implantar, per primera vegada, cèl·lules mare en el cor d'un home de 66 anys. Les cèl·lules mare hematopoètiques havien estat extretes del mateix pacient per aspiració de la medul·la òssia, purificades i re-injectades a través d'un catèter col·locat al cor.



  Fins a arribar als assajos en humans s'ha recorregut un llarg camí d'experimentació en animals i en models in vitro. Fins ara, el tractament consistia en realitzar un trasplantament cardíac, un poc complicat per la disponibilitat de donants i els problemes de rebuig. Pero en els últims anys, s'ha registrat un gran interès per les possibilitats de reparació miocàrdica a partir de la implantació de cèl·lules.

Les cèl·lules satèl·lit del múscul esquelètic són mioblasts, és a dir, cèl·lules indiferenciades capaces de regenerar el múscul. Les cèl·lules satèl·lit es localitzen sota la làmina basal dels músculs i poden obtenir-se, multiplicarles in vitro i reinyectarse al cor, bé directament a la zona danyada o per perfusió a través d'una artèria coronària. La possibilitat d'obtenir les cèl·lules satèl·lits del pacient elimina els problemes de rebuig immunitari.


Noticia Original

Noticia relacionada 1

Noticia relacionada 2

Video relacionat:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada