diumenge, 15 de febrer del 2015

Creen un material que repeleix l’aigua per complet


Un metall repeleix de tal forma l'aigua que les gotes ixen disparades al tocar-lo. El truc está en uns patrons microscópics dibuixats en la seva superficie amb ajuda del láser, que generen aquesta propietat excepcional, denominada superhidrofobia.

El equip d'investigadors de la Universitat de Rochester (EE UU) que ho ha conseguit crear, utilitzant pulsos de láser  , un model complex de nanoestructures  per a donar als metalls aquestes noves propietats. La ventaja principal d'aquesta técnica es que, al cincelarse en el propi metall, aquesta superhidrofobia no s'esborra o deteriora amb facilitat, com quan s'aconsegueix amb trataments químics.

Aquesta técnica té múltiples aplicacions útils: al repelir l'aigua, podria evitar la congelació de superficies, com les ales dels avions. El seu us ajudaria a mantindre la neteja de sanejaments en llocs amb escassetat d'aigua, per exemple, una de les raons per les que aquesta investigació ha contat amb el suport de la Fundación Gates , o per a conseguir aigua de plutja amb més eficiencia en paísos que es troben en desenvolupament.
La tècnica encara té que desenvolupar-se, ja que en l'actualitat empra una hora per a dibuixar un patró d'uns pocs milímetres de metall.

Noticia original


Noticies relacionades :
-Creen un impresionant spray que repeleix tots els líquids
-La nanotecnologia hidrofòbica que repeleix qualsevol líquid

Vídeo :


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada