dijous, 26 de febrer del 2015

Descobert un nou biopolímer paregut a la cel•lulosa

S’ha trobat recentment un nou tipus de polisacàrid, paregut a la cel•lulosa, produït per bacteris del sòl beneficiosos per a les plantes. Aquest nou material podria tenir us en els sectors químic, sanitari i alimentari.

El CSIC, descobridors d’aquest nou “β-glucano” ja han patentat un mètode basat en la producció d'elevades d'aquest. L'estudi, , mostra la nova estructura química d'este biopolímer, així com els mecanismes bioquímics que controlen la seua producció.

Aquest nou descobriment podria ser una alternativa a la cel•lulosa, ja que la cel•lulosa és el polímer mes abundant i constituïx la major part de la fibra vegetal i el polisacàrid ara descobert forma també fibres semblants a la cel•lulosa. El nou” β-glucano” conte algunes propietats semblants a la cel•lulosa, com la seua insolubilitat en aigua, també presenta característiques pròpies, com ser més soluble en dissolvents orgànics. Açò permetrà nous usos i aplicacions enfront de la cel•lulosa. A més, compartix propietats amb altres biomoléculas, com les que componen l'anomenada fibra d'avena, d'ús creixent en nutrició i dietética.


2 comentaris:

  1. Desde el meu punt de vista, és una gran descobriment que hajen trobat aquest polisacàrid. Ens pot donar moltes ventatges en el món de la ciència. bé siga a nivell sanitari, químic... Espere que aquesta investigació tire en davant i es puga traure bòn profit d'aquest.

    ResponElimina
  2. Desde el meu punt de vista, és una gran descobriment que hajen trobat aquest polisacàrid. Ens pot donar moltes ventatges en el món de la ciència. bé siga a nivell sanitari, químic... Espere que aquesta investigació tire en davant i es puga traure bòn profit d'aquest.

    ResponElimina