martes, 24 de febrero de 2015

Què passaria si els continents no s'hagueren separat?Fa aproximadament 200 milions d'anys, tots els continents estaven units en un sol bloc continental anomenat Pangea. Des de eixe moment, han anat separant-se degut als moviments de les plaques tectòniques  fins al punt de la formació dels continents actuals.

Si els continents no s'hagueren separats, Pangea  estaria situada en la zona de l'ecuador,les temperatures serien altes tot l'any i els mamífers no haurien evolucionat. A més, els fenòmens climàtics serien molt mes agressius i comuns a diferència de l'actualitat. Sense excloure que predominarien insectes, rèptils i amfibis, animals capaços de regular la seua temperatura corporal.

En l'oceà, a mesura que l'aigua s'allunyara de la costa abaixaria la temperatura , i açò ocasionaria l'abundància dels icebergs en el pol, l'augment de la salinitat i la dificultat del desenrotllament de la vida. Hi hauria menys diversitat biològica , ja que en llocs com Madagascar o les illes Galàpagos, moltes especies son exclusives.

Noticia original

Noticia relacionadaVideo relacionat:


No hay comentarios:

Publicar un comentario