dilluns, 23 de febrer del 2015

Desenvolupen "insulina intel.ligent" per a tractar la diabetes.

Els pacients de diabetes podrien evitar el pesat seguiment constant dels nivells de sucre en la sang, gràcies al recent desenvolupament d'una forma "intel·ligent" d'insulina, que s'activa de manera automàtica en elevar la glucosaAquest tipus d'insulina s'activa de manera automàtica en elevar la glucosa.
Un grup d'investigadors estadunidense desenvoluparen un innovador compost que podria revolucionar la forma en què es tracta la diabetes tipus 1 i encara que per ara es troba en fase experimental, ha resultat ser eficaç en ratolins.
Danny Chou, biòleg químic a la Universitat de Utah que va dirigir la investigació, afirma que aquesta "insulina intel·ligent" substituiria les anàlisis de sang i les repetides injeccions durant el dia per mantenir el sucre en la sang sota control.
 Una sola dosi del nou compost es mantindria en circulació en el cos durant un màxim de 24 hores i s'activaria en cas necessari, quan els nivells de sucre s'eleven, de manera que els pacients haurien de injectar-se una vegada al dia, explica el científic .
La diabetis tipus 1, que normalment comença en la infància, és una malaltia autoimmune en la qual el cosa mata a totes les seues cèl·lules beta pancreàtiques que produeixen insulina, la qual regula el sucre en la sang i sense elles els nivells de glucosa fluctuen sense control.
En teoria amb la insulina intel·ligent no hauria cap d'aquests problemes: massa insulina o poca, du problemes al respecte. La "insulina intel·ligent", coneguda com Ins-PBA-F, està dissenyada per unir-se a una proteïna de la sang anomenada albúmina, tan aviat com s'injecta, la qual cosa permet que s'emmagatzeme en el cos i s'allibere quan els nivells de sucre arriben cert llindar.
L'equip d'investigadors esperen provar el tractament en pacients humans dins de dos a cinc anys.

Noticia original

Noticies relacionades:
Noticia 1
Noticia 2

video


1 comentari:

  1. Em sembla un avanç important per al tractament de la diabetes si finalment aquest fora efectiu. La diabetes és una enfermetat que desgraciadament afecta a més gent de la que pensem i és realment important trobar solucions com aquestes per a avançar i que no es faça tant pesat el seu tractament per als malalts. Molt interessant, Laura!

    ResponElimina