dijous, 26 de febrer del 2015

RECONEIXER'T EN UN ESPILL

Segons un estudi realitzat recentment per un grup de científics de l'Acadèmia de Ciències de Xangai, els monos poden reconeixer la seua pròpia imatge en un espill.
El responsable d'aquest estudi, el professor Gong Neng, assegura que per primera vegada un grup de monos ha aconseguit superar una important prova.

"El que vam fer va ser pintar una marca de color al cap del mono. Ell no sabia que tenia aquesta marca i que aquest color existeix. Però va poder veure quan es va mirar al mirall. I, com nosaltres, els humans, es va tocar el cap per saber què era, per netejar aquesta marca ", explica Gong Neng.

L'equip de Gong Neng va dur a terme amb els micos tres proves amb un raig làser de color capaç d'irritar l'animal. Després, es va realitzar la mateixa prova però amb un làser de menys potència que el mono podia veure al espill.

Després de diverses setmanes de treball, els monos van ser capaços de tocar la marca projectada pel làser mentre es miraven al espill.

Es tracta del primer estudi, després de quatre dècades de treball, que ofereix resultats tan positius. El professor Gong Neng espera que el seu estudi serveixi per dur a terme teràpies amb gent que no és capaç de reconèixer-se en un mirall.

FONTS D'INFORMACIÓ
http://es.euronews.com/2015/02/05/reconocerse-en-un-espejo/

VÍDEO
<iframe type="text/html" width="640" height="360" src="http://es.euronews.com/embed/298316/" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

2 comentaris:

  1. Aquest nou descobriment em sembla realment molt interessant e important, ja que es pot afegir a la llarga llista que demostra que els essers humans som micos evolucionats, i que ens semblem mes del que ens pensem. També crec que pot ajudar favorablement a enfermetats de confusió mental.

    ResponElimina