diumenge, 22 de febrer del 2015

Un xip implantat a la mà per obrir portes o fer fotocòpies



El complex d'oficines Epicenter d’Estocolm va ser inaugurat fa tot just unes setmanes amb l'objectiu d'albergar a empreses que es dediquin a la innovació. És per això que en aquest nou complex, els treballadors poden obrir les portes o fer fotocòpies amb un xip implantat a la mà.

Aquest xip és de la mida d'un gra d’arròs, mesura uns dotze mil·límetres. Inclou un codi i s'injecta amb una xeringa. Format per una antena i un microxip, aquest dispositiu no necessita bateries per funcionar. 

Es tracta d'un mitjà d'identificació per comunicar-se amb altres objectes que es trobin al voltant de l’usuari. Tot el que el treballador ha de fer per obrir una porta és passar la seva mà per un sensor, també pots imprimir de manera segura documents, etc.


En el futur, aquest xip podria permetre també als seus usuaris comprar menjar a la cafeteria de l'empresa o fins i tot revisar el seu estat de salut.







Vídeo:


2 comentaris:

  1. Quan llig aquesta notícia la veritat és que no sé què pensar. Quan pense en el xip que s'implanta a aquesta empresa em venen una sèrie de beneficis al cap, però, també una llista de desavantatges. Amb aquesta innovació el treball a l'empresa serà més segur i ràpid, ja que amb un sol reconeixement del xip es poden fer una infinitat de coses. Una de les coses que més em convenç és que en futur es podrà utilitzar fins i tot per a contactar amb el metge. Però per altra banda considere que la tecnologia està avançant massa ràpid i pense que el camí que estem seguint no acaba en res bo, estem robotitzant la natura i els éssers vius amb exemples com aquests. Està clar que hem d'avançar i investigar per a arribar a un món millor però sense pressa, sense perdre els valors ètics i morals. En definitiva, Susana, una notícia molt interessant.

    ResponElimina