diumenge, 14 de març del 2021

Casi una quinta parte de todos los alimentos a nivel mundial se desperdicia

El Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient  -PNUMA- i l'organització associada WRAP -The Waste and Resources Action Programme- acaben de publicar el seu nou Informe sobre l'Índex de Desaprofitament d'Aliments, en el qual analitzen el balafiament d'aliments que es produeix en punts de venda, restaurants i llars de tot el món.

Entre alguns dels punts clau d'aquest informe es troba que el desaprofitament d'aliments va ser consubstancial a tots els països implicats en l'estudi, independentment del nivell d'ingressos d'aquests. Concretant, a nivell mundial, per càpita, cada any es malgasten 121 quilograms d'aliments d'aliments a nivell del consumidor, dels quals 74 quilograms d'aquest té lloc en les llars.

Segons els experts, el pes d'aliments malgastats equivaldria a 23 milions de camions de 40 tones completament carregats; els suficients per a donar la volta a la Terra set vegades.

El desperdici d'aliments també influeix al canvi climàtic. Entre el 8% i el 10% de les emissions globals de gasos d'efecte hivernacle estan associades amb aliments que no es consumeixen.

Enllaç noticia

Noticia relacionada

Noticia relacionada

Viudeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada