diumenge, 14 de març del 2021

Plantas albinas, la orquídea fantasma devoradora de hongos

Descoberta en una investigació a Yokohama, Japó. Aquesta planta fantasma,  no fotosintètica obté els seus nutrients de altres sers vius.

Les plantes albines perden parts del seu pigment verd, per això el seu color poc verdós. 

El albinisme en plantes sol acabar en la vida d’aquestes, perquè els pigments de les plantes participen en la fabricació dels propis nutrients. Però han descobert que la orquídea fantasma es capaç d'obtenir nutrients de fongs simbiòtics

La fotosíntesi és un dels processos que considerem fonamentals per a les plantes, i la pèrdua de la capacitat de realitzar-la és un dels temes més interessants debatuts en l'actualitat dins de l'evolució vegetal. En aquest sentit, un dels punts més cridaners d'aquests exemplars albins denominats «mixotróficos», és a dir, que poden obtindre els seus nutrients tant de la fotosíntesi com d'altres éssers vius, és que mostren etapes intermèdies de la transició evolutiva de la autotrofía a la heterotrofia. Ara, la comparació entre les varietats albina i verd d'aquesta mateixa espècie s'ofereix com una forma elegant d'investigar l'evolució de la pèrdua de la fotosíntesi, atès que comparteixen un rerefons genètic quasi idèntic.

Enllaç noticia

Noticia relacionada 

Noticia relacionada

Video plantes fantasma

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada