divendres, 12 de març del 2021

Troben a Nova Zelanda el tauró lluminós més gran del món

 


Imagen cedida sin fechar del investigador Jérôme Mallefet mientras sostiene un ejemplar de tiburón carocho (dalatias licha). Jérôme Mallefet es autor principal del estudio publicado este martes en la revista científica Fronteras de las Ciencias Marinas en el que se confirma por primera vez la existencia de tiburones bioluminiscentes en Nueva Zelanda.
Imatge cedida sense datar de l'investigador Jérôme Mallefet mentre sosté un exemplar de tauró carocho . Jérôme Mallefet és autor principal de l'estudi publicat aquest dimarts en la revista científica Fronteres de les Ciències Marines en el qual es confirma per primera vegada l'existència de taurons bioluminiscentes a Nova Zelanda. L'investigador Jérôme Mallefet sosté un exemplar de tauró carocho . Jérôme Mallefet, autor principal de l'estudi publicat en la revista científica Fronteres de les Ciències Marines i qui va confirmar per primera vegada l'existència de taurons bioluminiscentes a Nova Zelanda, va explicar que els exemplars capturats produeixen una llum blava-verdosa que brilla i s'enfosqueix lentament.

Els taurons, igual que altres criatures bioluminescentes, produeixen llum per a caçar a les seues preses, per a reproduir-se o quan estan en grup, així com per a camuflar-se en ambients amb llum amb la finalitat de protegir-se dels seus depredadors, va agregar el comunicat. Mallefer calcula que 57 de les 540 espècies conegudes de taurons poden produir una llum bioluminiscente, la majoria d'elles de grandària xicoteta que habiten l'anomenada «zona crepuscular» de la mar, a més de 200 metres de profunditat.

 

 noticia original

 noticia relacionada 1 

noticia relacionada 2

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada